preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Čuvari blaga čuvaju običaje

Autor: Svjetlana Carić, 7. 10. 2021.

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna te Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici 2. razreda s učiteljicom Danijelom Lokner posjetili su Turističku zajednicu općine Čačinci i susreli se s umirovljenicima u Domu kulture u Čačincima.

 

 

U sklopu izvannastavne aktivnosti pod nazivom Čuvari blaga učenici 2. razreda s učiteljicom Danijelom Lokner posjetili su Turističku zajednicu općine Čačinci i susreli se s umirovljenicima u Domu kulture u Čačincima.

Jedan od ciljeva izvannastavne aktivnosti Čuvari blaga je čuvanje običaja našeg mjesta te je ovaj susret planiran u sklopu obilježavanja Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje, kojima se posvetimo kroz mjesec listopad. Kako se ovi dani unazad nekoliko godina obilježavaju i u mjestu pod manifestacijom „Za bakinim stolom“ na kojoj sudjeluju naši učenici, direktorica TZO Ana Marunica pokazala je učenicima prezentaciju o toj manifestaciji.

U Hrvatskom domu kulture dočekalo nas je nekoliko članova umirovljenika s bogato pripremljenim stolom plodova, kolača i društvenih igara koje su predstavili našim učenicima upoznajući ih tako sa starim običajima. Cilj je kod učenika osvijestiti važnost čuvanja tradicije, pokazati bogatstva običaja našeg mjesta, naučiti ih da budu zahvalni majci Zemlji i predstaviti  manifestacije u školi i mjestu. Već ranije smo učili i počeli se pripremati za obilježavanje u školi, a na ovaj način su osim proslave u školi učenici mogli vidjeti kako se Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju u našem mjestu.

Zahvaljujemo se svima na gostoprimstvu i  obećavamo kako ćemo čuvati naše običaje. Posebno zahvaljujemo našim dragim umirovljenicima za koje, za sljedeći susret, pripremamo malo moderno iznenađenje.

 

 

Učenici 2. razreda s učiteljicom Danijelom Lokner

 
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju