preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 

PROSTOR

Mogućnost školovanja u Općini Čačinci postoji već preko 100 godina, od 1911. godine. Ne postoji podatak je li i ranije u sklopu školske zgrade postojala školska knjižnica, međutim, s izgradnjom današnje škole 1973. godine osiguran je prostor i za školsku knjižnicu. Prostor je bio svega oko 30 m² u kojemu nije bilo mjesta ni za čitaonicu ni za odgojno-obrazovni rad s učenicima.

Tek je prije 15-ak godina školska knjižnica dobila najveći prostor u školi gdje je nekada bila učionica fizike. Sada su bolji uvjeti rada, prostor sadrži gotovo sve potrebno za jednu osnovnoškolsku knjižnicu.

Knjižnica se nalazi u prizemlju, od glavnog ulaza na kraju hodnika lijevo, veličine 70 m².

 

OPREMA

Knjižnica je uredno opremljena, sve je zasada funkcionalno, ali je tehnika već zastarjela.

U knjižnici se nalaze četiri starija računala od kojih su 3 na raspolaganju učenicima s pristupom internetu. Od ostalih nastavnih pomagala tu su projektor i laptop koji služe kao pomoćna sredstva pri održavanju nastavnog sata ili radionica.

Knjižničarka koristi knjižnični program Metel za posudbu knjiga, inventarizaciju knjiga te za otpis i reviziju knjižnične građe.

Knjižnica ima 25 sjedećih mjesta i 6 stolova, koji nisu dovoljno funkcionalni. Potrebni su nam novi stolovi koji bi poboljšali rad u grupama učenika te bi nam trebali jednosjedi za tihi rad učenika za računalom.

Knjižnica ima dovoljan broj ormara i polica. Od ostalog namještaja tu je i potpuno neadekvatan radni stol za knjižničara (spojene dvije stare katedre).

Iskreno se nadamo kako će u bližoj budućnosti biti mogućnosti za kupnjom ili donacijom novoga namještaja i novih računala za učenike i knjižničara.


Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju