preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

Književni susret

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole!

Školska knjižnica i dalje je otvorena, istim danima i u istom vremenu kao i do sada, svim svojim korisnicima, ali uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. U knjižnici se ne možete zadržavati. U knjižnicu može ulaziti po troje učenika istodobno, a knjige koje se vraćaju odlažu se na predviđeno mjesto u knjižnici. 

Iznimno, u knjižnici se odvijaju radionice prema prethodnom dogovoru s učiteljima, nakon čega se dezinficira prostor i korištena oprema u knjižnici.

Molimo za razumijevanje i strpljenje.

Vaša knjižničarka

 


Dragi učenici, učitelji, roditelji...

Nakon dugo vremena, u našu nam školu dolazi književnik/ica. Imamo veliku čast ugostiti književnicu Branku Primorac, čija su čak dva naslova na popisu lektire za osnovnu školu. Učenici 5. i 7. razreda imaju priliku čitati njezin Ljubavni slučaj mačka Joje te Maturalac.

 

Književni susret održat će se u četvrtak 18. listopada 2018. u maloj dvorani naše škole. Predviđeno vrijeme trajanja susreta je od 11,00 do 12,00 sati. Nakon susreta, nastava se nastavlja prema rasporedu.

                                                                                           

Zanimljivosti o književnici:

Branka Primorac (Zagreb, 1946.), spisateljica je za djecu i odrasle, novinarka i fotografkinja.

Piše od djetinjstva, još u četvrtom osnovne škole objavila je tekst "Kineski paviljon" u dječjem časopisu “Radost”, prve književne radove (priče) objavljivala je u omladinskom časopisu “Tina” (1972. – 73.) pod djevojačkim imenom Branka Matić.

Cijeli je radni vijek provela kao novinarka i urednica u “Večernjem listu”, bila urednica edicije VL „Najbolji hrvatski romani 20. stoljeća“ i dugi je niz godina mentorica na svim razinama LiDraNa. Dosad je objavila deset knjiga, romana i priča za djecu i odrasle, k tome jedan stručni priručnik za novinarstvo. Napisala je nekoliko priča i dramu za radio, ali i krimi priče objavljene u VL pod pseudonimom Adela M. Fisher.

Za časopis „Modra lasta“ napisala je serijal u deset nastavaka „Martino obećanje“.

Dobitnica je više nagrada, među ostalim i Časne liste IBBY-ja 2014. godine za knjigu „Zvonka Zmaj i Tri kavalira“ što ju je za nagradu odvelo na put u Meksiko.

Kratke priče za odrasle uvrštene su joj u različite izbore. Najviše kreativnog vremena provodi stavljajući na papir brojne ideje, dok se iz hobija bavi fotografijom. Imala je šest samostalnih izložbi i više zajedničkih. Članica je Društva hrvatskih književnika,  Društva prvih pisaca, Hrvatskog novinarskog društva, Fotokluba Zagreb i CroArtPhoto Cluba.

 

Objavljena djela:
Maturalac, (1993.), roman (Nagrada „Mato Lovrak“ za najbolji roman za mladež 1993.g.;
Mama, pazi pas!, (1993.) dječji roman;
Sve zbog Ane, (1996.) roman za mladež;
Ljubavni slučaj mačka Joje, (1998.) roman za mlade i stare ljubitelje životinja;
Moj djed astronaut, (2002.), priče za laku noć;
Perešin, život i smrt (2001.), romansirana biografija (Nagrada "Bili smo prvi kad je trebalo", za najbolju prozu o Domovinskom ratu u 2001.);
Divlje godine (2010), roman za odrasle; Novinarstvo u školi (2010.), priručnik, u koautorstvu s M. Šimegom i A. Šojat;
Zvonka Zmaj i Tri kavalira (2012.), roman za mladež (Nagrada Anto Gardaš);
Martino obećanje (2013.);
Moj djed astronaut (2014.), radioigre za djecu
Moj brat živi u kompjutoru, (2016.), roman za mladež (Nagrada SFERA i Nagrada Mato Lovrak).


Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju