preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 

U knjižnici postoji audio-vizualna građa koja je sadržajem vezana uz edukativne materijale koji su preporučeni od nadležnog ministarstva za korištenje u nastavi. S obzirom da se ova građa nalazi na zastarjelim medijima (VHS kasetama ili DVD-u), preporučujemo vam za korištenje Internet stranicu Carnet Meduza.

O tomu, na stranici Carneta piše sljedeće:

CARNET Meduza je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNET-a.

Kvalitetno uvođenje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u sve djelatnosti rada i života ljudi podrazumijeva korištenje IKT-a na svim razinama obrazovanja. Zbog realnih financijskih i vremenskih ograničenja odlazak nastavnika na edukaciju u druga mjesta često puta nije izvediv ili uzrokuje prekide u redovitoj nastavi. Implementacijom platforme za distribuciju višemedijskog sadržaja edukacija je omogućena na daljinu uz jednak pristup svim korisnicima na radnom mjestu ili iz vlastitog doma u bilo koje doba dana.

Između ostalih sadržaja na Meduzi, preporučujemo korištenje Portala Baltazar.

Na adresi http://baltazar.carnet.hr pronađite kompletan sadržaj pedagoško-obrazovnog programa Zagreb filma.

Sadržajima mogu pristupiti samo korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@Edu.hr (a to su svi učenici i odgojno-obrazovni djelatnici).

Na portalu Baltazar objavljen je 791 video materijal u 13 kategorija.

Kategorije su: ekologija i okoliš, fizika, hrvatski jezik, interdisciplinarna područja, kemija, likovna kultura, povijest, prirod i biologija, priroda i društvo, strani jezici, tehnička kultura, zdravlje i zaštita te zemljopis.


CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju