2020-01-23 12:45:38

Postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije!

Ako želiš pomoći da glas djece i mladih čuju predstavnici Europske unije, prijavi se i postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije!

 

(Za više informacija idi na Opširnije)

Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozivaju djecu i mlade da postanu dio ove inicijative te da sudjeluju u raspravi i donošenju odluka koje se tiču njihovih vršnjaka. Mladi ambasadori biraju se na mandat od dvije godine (do kraja 2021. godine), a sudjelovat će i u aktivnostima tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a, koje je započelo 1. siječnja i trajat će do 30. lipnja 2020. godine. 

Zadaća mladih ambasadora bit će podizanje svijesti među donositeljima odluka o problemima i izazovima s kojima se mladi svakodnevno susreću, podržavanje aktivnosti i inicijative djece i mladih u Hrvatskoj, sudjelovanje na konferencijama i debatama, održavanje govora, pripremanje poruka za medije i poticanje njihovih vršnjaka na uključivanje.

Uz aktivnosti koje obuhvaća predsjedanje Vijećem EU-a, mladi će ambasadori imati priliku surađivati i s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku kao savjetnici u razvijanju UNICEF-ovih programa za djecu i mlade. Mladi ambasadori tako će dobiti priliku govoriti o svojim iskustvima, podijeliti svoje stavove, predlagati teme za rasprave i aktivnosti te moguća rješenja za probleme svojih vršnjaka.

Natječaj potiče različitosti i otvoren je za svu djecu i mlade iz Hrvatske (prema niže navedenim kriterijima), bez obzira na mjesto i uvjete odrastanja.

Kriteriji za odabir:

imaš između 12 i 17 godina dobro govoriš i pišeš engleski jezik lako se izražavaš, imaš dobre komunikacijske vještine i spreman/spremna si na javne nastupe i medijske izjave voliš raditi u timu rado online dijeliš znanje i materijale sa svojim vršnjacima (primjerice, kroz blogove, a za starije od 13 godina i kroz objave na društvenim mrežama, snimanjem videouradaka, intervjua i sl.) poželjno je, ali ne i nužno, da imaš iskustva u volontiranju ili angažmanu u društveno korisnim inicijativama u zajednici želiš da Europa postane mjesto u kojem će se svi osjećati uključeno. Prijave se primaju do 02. veljače 2020.  Više o natječaju i prijave potraži na: https://www.unicef.org/croatia/price/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije?utm_source=BenchmarkEmail&utm_campaign=Poziv_za_mlade_ambasadore&utm_medium=email  

 


Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci