2019-10-01 09:52:50

Europski dan jezika

Svake godine se i u našoj školi obilježava Europski dan jezika. 

Ove godine su učenici predmetne nastave s učiteljicom Draganom na satu njemačkog jezika učili brojalice na njemačkom. Prvo smo čitali brojalice i prevodili. Nakon toga su učenici svoje brojalice prepisali na šareni papir i nacrtali nešto o toj brojalici. Svi smo se jako zabavili, jer su brojalice jako zabavne i smiješne.

Na stranici Europski dan jezika možete detaljnije pogledati što je Europski dan jezika. Na stranici možete pronaći puno zabavnih igrica uz koje možete naučiti nešto o europskim jezicima. Ili možete istražiti najduže riječi u europskim jezicima. Najdužu njemačku riječ učiteljica Dragana inače pročita svojim učenicima. Istražite ili prebrojite koliko slova ta riječ ima:

Grundstücksverkehrsgenehmigunszuständigkeitsübertragungsverordnung

  https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hr-HR/Default.aspx

 

    Za učenike predmetne nastave organizirano je i natjecanje u sricanju riječi na engleskom jeziku, Spelling Bee. Pobjednica natjecanja je Marija J., 6.razred. Na 2. mjestu bila je Franka Z., 6.razred, a na 3.mjestu Tesa S. iz 5. razreda. Čestitamo! Ukupno se natjecalo 13 učenika.  Natjecanje je pratilo povjerenstvo u sastavu učiteljica stranih jezika u našoj školi: Sanja Cingel, Biljana Farkaš i Dragana Dropulja.      Dragana Dropulja/ Biljana Farkaš

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci