2019-03-21 14:43:00

Radionica Čitaj mi - Nacionalna kampanja "I ja želim čitati"

U četvrtak 21. ožujka održali smo zanimljivu radionicu, u sklopu Nacionalne kampanje „I ja želim čitati“, pod nazivom Čitaj mi, a obilježavajući Međunarodni dan sreće te Svjetski dan pripovijedanja.

Organizirali smo dolazak 4 zečića i jedne mlade mačke, kojima su učenici čitali svoje sastavke o kućnim ljubimcima, a koje su prethodni dan napisali. Cilj radionice bio je poticati učenike na čitanje, ohrabrivanje čitanja naglas pred publikom te osvijestiti učenike o važnosti životinja u našim životima te brige o njima i pravilno ponašanje prema životinjama odnosno kućnim ljubimcima.  S obzirom da smo obilježavali i Međunarodni dan sreće, neizbježno je bilo porazgovarati o tome što nas čini sretnima te kako svoju sreću podijeliti s drugima. Većina je učenika odgovorila kako ih upravo kućni ljubimci čine vrlo sretnima.

Učenici su bili oduševljeni što su mogli sudjelovati u radionici, a posebno što su mogli pomaziti ove životinje. Mnogi od njih su izrazili želju kako bi voljeli imati upravo zečiće za kućne ljubimce.

Kampanja će se nastaviti i dalje sa zanimljivim temama.

Vaše pedagoginja Svjetlana i knjižničarka Marija


Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci