preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Školska knjižnica - sudjelovanje u dva eTwinning projekta

Autor: Marija Blažević, 7. 10. 2021.

Ove 2021./2022. školske godine školska knjižničarka prijavila je sudjelovanje u dva eTwinning projekta.

Projekti su planirani te se mogu pronaći u Kurikulumu škole.

U nastavku pročitajte više o tomu.

Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo

Prvi projekt pod nazivom Pjesme pišemo, kroz stihove dišemo provodit će se od rujna 2021. do lipnja 2022. godine. Aktivnosti su osmišljene na način da se svaki mjesec provodi jedna od predviđenih aktivnosti koju će provesti nositeljica projekta – knjižničarka škole, uz prethodni dogovor s predmetnim nastavnikom.

Učenici koji će sudjelovati u ovom projektu su uzrasta od 4. do 8. razreda. S obzirom da je projektom obuhvaćen velik broj učenika, učenici će sudjelovati u projektu prema planiranom redu i rasporedu te niti jedan razred neće sudjelovati u više od dvije aktivnosti. Na taj ćemo način dobiti različite rezultate rada te potaknuti maštu i kreativnost više učenika, razvijati ljubav prema stvaranju pjesme, njegovati ljubav prema književnosti, zainteresirati učenike za čitanje i ostvariti suradnju s knjižnicom. Za sudjelovanje učenika u projektu roditelji će trebati potpisati suglasnosti. Oni koji suglasnost ne donesu, smatrat će se da ne žele sudjelovati u projektu. Na kraju projekta provest će se evaluacija o zadovoljstvu sudjelovanja učenika u projektu.

Aktivnosti koje će se provoditi možete pratiti na stranici virtualne knjižnice.

 

Let's get into the books / Uđimo u knjige

Drugi projekt pod nazivom Let's get into the book / Uđimo u knjige osmislila je i prijavila naša učiteljica Sandra Kraljik, a projektu se priključila knjižničarka na način da će provoditi aktivnosti s učenicima od 1. do 4. razreda, prema prethodnom dogovoru s razrednim učiteljima. Aktivnosti su predviđene od rujna 2021. do lipnja 2022. godine. Aktivnosti u kojima će učenici sudjelovati bit će podijeljene prema planu rasporeda, tako da svaki razred dođe na red barem 3 puta tijekom projekta. Cilj ovoga projekta je povećati interes učenika za knjigu; dati učenicima priliku da se bolje upoznaju s knjigom i da je upoznaju na drugačiji način; proširiti svijest o važnosti čitanja i razviti vokabular za lakšu komunikaciju, poboljšati vještine čitanja i razvijati korištenje digitalnih alata. Za sudjelovanje učenika u projektu roditelji će trebati potpisati suglasnosti. Oni koji suglasnost ne donesu, smatrat će se da ne žele sudjelovati u projektu. Na kraju projekta provest će se evaluacija o zadovoljstvu sudjelovanja učenika u projektu.

Aktivnosti koje će se provoditi možete pratiti na stranici virtualne knjižnice.

Knjižničarka:
Marija Blažević
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju