preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja u 4. razredu

Autor: Svjetlana Carić, 17. 11. 2021.

Učenici 4. razreda sa svojom su učiteljicom Tamarom Ivić tijekom integriranog dana u srijedu na raznolike načine obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. 11. .

Na satu hrvatskog jezika obrađivali smo tekst Vukovar koji je napisala učenica Matea Batarela o svom rodnom gradu Vukovaru uspoređujući ga za vrijeme rata i danas.

Učenici su proširili svoje spoznaje o strahotama kojeje prošao "Grad heroj" tijekom rata i pokazali divljenje koliko se obnovio do danas. Istražili su zašto Vukovar nosi ime Grad heroj te tko je bio prvi hrvatski nobelovac rođen u Vukovaru.

Iz prirode i društva služeći se kartom Republike Hrvatske i kartom županija pronašli su sve o smještaju Vukovara. Na internetu su pronašli najpoznatije znamenitosti u Vukovaru.

Na satu likovne kulture prikazali su tonovima boje vodotoranj - spomen obilježje Domovinskog rata (visok 50 m), a pod satom razrednika odali smo počast svim žrtvama Vukovara paleći lampione uz prometnicu kraj škole u Čačincima.

Učenici su kućama ponijeli lijepe misli o Vukovaru – gradu koji je hrabro „pao“ za samostalnost Republike Hrvatske, ali i „digao se“, obnovio i danas odgaja nove naraštaje u miru, sreći i slobodi.

 

Učiteljica Tamara Ivić
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju