preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Stop-animacija na satu Hrvatskoga jezika

Autor: Svjetlana Carić, 22. 11. 2021.

Svjetski dan animiranog filma obilježava se svake godine u mjesecu listopadu, a ove godine nešto inovativnije obilježili su ga i učenici 6. a razreda s učiteljicom Božicom Filipović Veg.

 

Svjetski dan animiranog filma obilježava se svake godine u mjesecu listopadu, a ove godine nešto inovativnije obilježili su ga i učenici 6. a razreda s učiteljicom Božicom Filipović Veg.

Cilj je ove aktivnosti bio istraživačkim učenjem i suradničkim radom naučiti obilježja animiranoga filma, način nastanka određenih vrsta animiranih filmova te snimiti vlastiti animirani film metodom stop-animacije uz pomoć vlastitih pametnih telefona i rekvizita. Nakon što ih je učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg upoznala s aplikacijom koja im je potrebna za rad i u potpunosti besplatna, prikazala primjere učeničkih uradaka i objasnila način rada te zadala rok za izvršavanje zadatka, učenici su osmislili radnju svog animiranog filma, svoj mini scenarij te se okušali u nečem novom i zanimljivom. Svoje su prvijence pokazali jedni drugima na satu Hrvatskoga jezika, međusobno prokomentirali iskustva i metode rada, a najuspješnije uratke prikazujemo vam u nastavku. Vjerujemo da će vam se svidjeti kao i nama!

Tekst: Božica Filipović Veg, učiteljica Hrvatskoga jezika
Video: autori uradaka Tomislav Mališ, Agata Šumski i Iris Bušljeta

 

Agata i Iris:  

https://web.yammer.com/main/threads/eyJfdHlwZSI6IlRocmVhZCIsImlkIjoiMTQ1MDYyOTQ1MjQ4ODcwNCJ9

 

Tomislav:

 

https://carnet-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/bozica_filipovic_skole_hr/ETi4c610KuFLoru4VWXTn3sBNXD-Ucu3G2Sha_IOPXeg2w?e=AaiAq9

 

Božica Filipović Veg, učiteljica Hrvatskoga jezika

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju