preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci

 > Naslovnica
Vijesti

Odlazak naših vrtićanaca

Autor: Kristina Krmpotić, 8. 11. 2021.

Ivica i Marica otpratili mališane i odgojiteljice u novi vrtić. Nakon više od 40 godina neprekidnog rada Dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša, došao je trenutak otvorenja novog vrtića u Čačincima. 

Ivica i Marica otpratili mališane i odgojiteljice u novi vrtić

Ivica i Marica simbol su našega vrtića. Slika je to  na ulaznim vratima koja je oslikala naša umirovljena učiteljica likovne kulture, Mira Golub. Dočekali su i otpratili mnoge generacije,  a sada su zauvijek rekli: „ Zbogom“ i mališanima i odgojiteljicama. Nakon više od 40 godina neprekidnog rada Dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša, došao je trenutak otvorenja novog vrtića u Čačincima. Zaista jedan od najvećih događaja za naše selo ikada.

U ovih 40 godina u vrtiću izmijenile su  se  mnoge odgojiteljica, a samo je jedna bila od početka do kraja, gospođa Vlasta Perković. Rodom je iz Višnjevca, a radi zaposlenja  je došla u Čačince. Kako sama kaže, prolazeći Ravnom ulicom gdje je trebala stanovati, odmah je uprla prstom  prema kući svog budućeg supruga misleći da je to kuća u kojoj će stanovati. Nedugo zatim, zaista se i udala u tu kuću te zasnovala obitelj. Čačince je  zavoljela kao svoj drugi dom. Teška srca rastala se s prostorom vrtića pri školi jer je većinu svoga života provela upravo u tom prostoru odgajajući mnogobrojne čačinačke generacije. Ponosna je i na sve koji radimo s njom, a ona nas je čuvala.   Još kratko će vrijeme raditi u novom vrtiću prije nego ode u zasluženu mirovinu s 44 godine radnoga staža.

Rad u vrtiću pri školi nije uvijek bio lak. Na raspolaganju je to bila jedna učionica s predprostorom, sanitarni čvor se dijelio s učenicima škole kao i blagovaonica. Daleko od onoga što se zahtijeva Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Prije 7 godina još jednu prostoriju u novoj dvorani dajemo vrtiću na korištenje zbog velikog interesa roditelja za korištenjem usluga vrtića.  Osnivač dječjeg vrtića, Općina Čačinci, godišnje je izdvajala oko 500.000,00 kuna za rad vrtića. Roditelji su sufinancirali najmanjim iznosom vjerojatno u cijeloj RH, 100,00 kuna za poludnevni boravak i 250,00 kuna za cjelodnevni. No, bez obzira na teže materijalne uvjete, u vrtiću je uvijek bilo veselo. Obilježavali su se svi blagdani. Vrtićanci su bili aktivni u životu škole i mjesta. Uz redovni poludnevni i cjelodnevni program, provodile su odgojiteljice i obvezan program predškole za svu djecu koja nisu bila redovno upisana  u vrtić.

Uz tetu Vlastu, u novi vrtić otpratili smo i odgojiteljice Ljerku Tomić i Violetu Krmpotić te kuharicu Ružicu Bunetu i spremačicu Jasminu Habričko. Prigodnim domjenkom i poklonima oprostili smo se s dijelom našeg radnog kolektiva. Bilo je vrlo emotivno, pale su i suze. Sve su sretne zbog prelaska u novi prostor koji se čekao toliko dugo, ali kolegijalnost  koju smo imale, teško je prekinuti i naviknuti se na sve novo.

Svim djelatnicama od srca i u ime svih generacija koje su odgajale, želim zahvaliti za svu ljubav, odgovornost, strpljivost, strah, poljubac, zagrljaj, držanje u krilu, potporu, ohrabrivanje, naučena slova i brojke, ljubav prema špinatu i poriluku, vezanju cipela i presvlačenju i još mnogo toga što je sastavni dio života djeteta u vrtiću.

Želim im sretan novi početak u novom prostoru s  novim kolegicama i novom ravnateljicom.

Vaša ravnateljica

Kristina Krmpotić

                   
Logo Škole

 

Udžbenici 2021./2022.šk.g.
Korisni linkovi
Tražilica
Obrasci
Udžbenici
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 10. 2012.

Ukupno: 218062
Ovaj mjesec: 923
Ovaj tjedan: 157
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci / Trg kardinala Franje Kuharića 3, HR-33514 Čačinci / www.os-agmatosa-cacinci.skole.hr / ured@os-agmatosa-cacinci.skole.hr
preskoči na navigaciju